Visszatér a tél, hozza magával a fagyot - mutatjuk, mikor jön a lehűlés

Illusztráció: Northfoto

Illusztráció: Northfoto
 

A hét elején még enyhébb idő várható, ám a hétvégén már újra télies időre van kilátás.

Ma reggel délen és a Dunántúlon lehet párás, ködös a levegő, napközben túlnyomóan felhős időre készülhetünk, napos időszakok főként a Dunától keletre lehetek, estétől pedig nyugaton eleredhet az eső. A keleti, délkeleti szél többfelé megélénkül, az Észak-Dunántúlon meg is erősödhet. Hajnalban 0, +7, napközben 6-12 fok valószínű.

Szerdán az ország nyugati tájain eshet az eső, de máshol is erősen felhős, borongós időre van kilátás. A keleti-délkeleti szél főként délen és a Dunántúlon élénkülhet meg. Délután 6-11 fok várható.

Csütörtökön is felhős időre van kilátás, a Dunántúlon továbbra is eshet. Napközben 4-10 fok valószínű. A keleti, majd északiasra forduló szél többnyire gyenge, mérsékelt marad.

Péntektől lehűlés ígérkezik, északkeleten gyenge fagyra is számíthatunk, majd délután 4-8 fokig emelkedik a hőmérséklet. Ködös, nyirkos reggel után gyenge csapadék is többfelé kialakulhat.

Hétvégére téliesebb hőmérsékleti értékek várhatók. Marad a nyirkos, túlnyomóan felhős idő.

(Időkép)

 


Forrás: http://www.blikk.hu/aktualis/belfold/visszater-a-tel-hozza-magaval-a-fagyot-mutatjuk-mikor-jon-a-lehules/n2q3r68

Blikk

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn