Közel a csoda: kezdődhet a havazás

Debrecen, 2017. december 3.
Járókelők a hóesésben a debreceni Nagyerdőben 2017. december 3-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Január 13-án olyan történhet, ami a mostani télen ritkaság: téliesre fordul az idő, több helyen enyhe havazás is lehet. Kicsit részletesebben az alábbiak szerint néz ki a hétvége a Kiderül időjárás-jelentése szerint.

Szombaton erősen felhős vagy borult, párás idő várható, csak délutántól vékonyodhat, szakadozhat a felhőzet az északkeleti határ közelében.

Több helyen, szinte bármikor kialakulhat többnyire kisebb csapadék; a déli, délkeleti megyékben főként eső, máshol egyre inkább havas eső, havazás valószínű.

Az északkeleti szél az Északi-középhegység és az Észak-Alföld térségében élénk, néhol erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +5 fok között várható. Késő estére -3, +3 fokig hűlhet le a levegő.

Vasárnap aztán északkelet felől szakadozik a felhőzet, délutánra már a legtöbb helyen kisüt a nap.

Eleinte a Dunántúlon és a középső tájakon havazás még lehet, délután csapadék már nem valószínű.

A keleti, északkeleti megélénkül, néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 0 és -5 fok között alakul, de északkeleten ennél pár fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +3 fok között várható.Forrás: https://24.hu/belfold/2018/01/13/kozel-a-csoda-kezdodhet-a-havazas/

Hír 24

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn