Állva ünnepelte Trumpot a vidék Amerikája

 

Donald Trump elnök személyében csaknem negyedszázad óta először vett részt amerikai elnök a farmerek országos szövetségének szokásos éves tanácskozásán a Tennessee államban lévő Nashville-ben.

Donald Trump

Fotó: AFP

Donald Trumpot állva ünnepelték a farmerszövetség hétfői konferenciáján. Beszédében az elnök – amellett, hogy kitért a nemrégiben aláírt adóreform előnyeire – a vidéki Amerika felemelését, fellendítését ígérte.

A farmerek országa Isten országa”

– fogalmazott Trump, akit elkísért a rendezvényre Sonny Perdue agrárminiszter és Pat Roberts kansasi republikánus politikus, a szenátus agrárbizottságának elnöke. Megjelent Tennessee állam sok törvényhozója is.

Trump kiemelte, hogy a kormány minden döntésével igyekszik a farmergazdaságoknak is segíteni.

Mi nagy becsben tartjuk a farmerek büszke örökségét”

– jelentette ki.

A farmergazdaságok felvirágzásához elengedhetetlennek nevezte a széles sávú internet minél teljesebb körű bevezetését, és megígérte, hogy a kormány megkönnyíti a szolgáltatóknak az átjátszó tornyok építését szövetségi területeken. A beszéd után Trump elnöki rendeletet írt alá a vidéki széles sávú internetelérés bővítésének megkönnyítéséről. Ezzel egyidejűleg a Fehér Ház közölte, hogy az elnöki hivatal a belügyminisztériumnak küldött memorandumot, amelyben utasítást adott az internetelérés bővítéséhez szükséges intézkedések kidolgozására.

Trump nem bocsátkozott részletekbe a farmerek számára különösen fontos észak-amerikai szabadkereskedelmi egyezmény (NAFTA) újratárgyalásáról, de hangsúlyozta, hogy az amerikai gazdák érdekeit elsődlegesnek tartják.

Az elnök felhívást intézett a kongresszushoz is, és a farmertörvény megújítását kérte a törvényhozóktól, hozzátéve, hogy támogatja a szövetségi termésbiztosítást.

Beszédében óva intette a farmereket attól, hogy a novemberben tartandó, úgynevezett félidős törvényhozási választásokon a demokratákra voksoljanak, mert szerinte a demokraták

ha valaha esélyük lenne rá, akkor elsőként az adótörvényt törölnék el, és megemelnék az adókat.”

Nashville városából Donald Trump a georgiai Atlantába utazott, ahol hétfőn este részt vett a főiskolai amerikaifutball-bajnokság döntőjén – írja az MTI.

 


Forrás: https://888.hu/article-allva-unnepelte-trumpot-a-videk-amerikaja

888.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn