Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó

Attól, hogy a csirkeszárnyleves nem drága, még nagyon ízletes.

Aranyló csirkeszárnyleves gazdagon: finom és olcsó
 

Amikor pénztárcakímélő fogást keresel, jusson eszedbe a zöldséges csirkeszárnyleves! Olyan laktató, hogy alig bírsz utána mást enni. Sokkal szebb színű lesz a leves, ha a vöröshagymát nem teljesen hámozod meg. A tésztát ne vízben, hanem kevés levesben főzd ki.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkeszárny
  • 3 db sárgarépa
  • 2 db krumpli
  • 1 db fehérrépa
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db kelkáposztalevél
  • 10 szem bors
Recept idők
  • előkészítési idő: 20 perc
  • elkészítési idő: 2 óra
 

Elkészítés:

Ha szükséges, a csirkeszárnyakat tisztítsd meg, mosd meg, a végeit csípd le. Ha szeretnéd, a porc mentén ketté is vághatod. Rakd egy lábosba, öntsd fel körülbelül két liter hideg vízzel. Hámozd meg a zöldségeket, majd, amikor a víz felforr, tedd a húshoz. A krumplit ráérsz később is hozzárakni. Ízesítsd sóval, borssal, fokhagymával. Kis lángon főzd, közben szedd le a habját kanállal vagy kis szűrővel. 

A petrezselymet csak a végén tedd a leveshez. Amikor a szárnyak és a répák puhák, szűrd le. Többször kóstold meg, ha szükséges, dobj még hozzá fűszert. A csirkeszárny körülbelül másfél-két óra alatt puhul meg. Tálaláskor tésztát is kínálj hozzá. A cérnametélt és a csigatészta is remek választás.



Forrás: https://femina.hu/recept/csirkeszarnyleves-recept/

femina.hu

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn