Idén is segítik a szerb és a macedón határőrizetet a magyar rendőrök

Idén is segítik a szerb és a macedón határrendészeti munkát a magyar rendőrök - közölte szerdán a honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálatának közleménye szerint Halmosi Zsolt rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes szerdán Budapesten, a Készenléti Rendőrség központi objektumában búcsúztatta a macedón-görög, valamint a szerb-bolgár határ megerősítésére kiutazó magyar rendőri kontingensek tagjait.

A következő hónapokban a macedón-görög határon 30, a szerb-bolgár határon pedig 15 magyar rendőr segíti majd az ottani határőrök munkáját.Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt


A most kiutazó kontingens tagjai közül Szerbiában 15, Macedóniában 30 rendőr vesz részt a fogadó országgal közös határrendészeti műveletekben.
Mindkét kontingens terepjáró szolgálati gépkocsikkal, éjjellátó készülékekkel, kézi hőkamerákkal, a Macedóniába utazó kontingens mobil hőkamerával is támogatja az érintett határszakasz védelmét. Ezzel együtt viszont mind Macedóniában, mind Szerbiában saját szolgálati felszerelésükkel látják el feladataikat a magyar rendőrök.

A kiutazó magyar rendőrök nemcsak a határon, de a főbb közutakon is segítik majd a macedón és a szerb kollégáik munkáját.Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Intézkedési jogosultságukat a macedón, illetve a szerb fél irányítása, felügyelete mellett gyakorolják.
A magyar rendőrök fő feladatukként járőrszolgálatot látnak el a jogellenes határátlépések megelőzése és felderítése érdekében, továbbá közreműködnek az embercsempészek és a Macedónia, illetve Szerbia területére belépett illegális migránsok előállításában.

A kiutazó szakértők nemcsak a határ közvetlen közelében fognak szolgálatot teljesíteni, hanem a mélységi területen található főbb és alsórendű utakon is - olvasható az ORFK közleményében.Forrás: http://www.origo.hu/itthon/20180110-iden-is-segitik-a-szerb-es-a-macedon-hatarorizetet-a-magyar-rendorok.html

Origo

A Petrényi Család Honlapja

Ha tetszett, oszd meg ezt a cikket!

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn